Τέλος στα σενάρια για συντάξεις από ΥΠΟΙΚ: Τα συμπεφωνημένα θα τηρηθούν όλα

Οριστικό τέλος στα σενάρια περί επαναδιαπραγμάτευσης των περικοπών στις συντάξεις από 1ης Ιανουαρίου 2019, που διακινούνται από κυβερνητικά και κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, έβαλε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών.

«Τα συμπεφωνημένα θα τηρηθούν όλα» (άρα θα κοπούν κανονικά οι συντάξεις) διεμήνυσε η πηγή του ΥΠΟΙΚ, την ώρα που οι διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των θεσμών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Όπως εξήγησε, οι στόχοι για το 2018 και τα επόμενα χρόνια πιάνονται και ξεπερνιούνται. «Το θέμα τώρα είναι πόσο μεγάλη είναι η υπέρβαση των στόχων ώστε να προχωρήσει η κυβέρνηση σε μείωση της φορολογίας και άλλων στοχευμένων παρεμβάσεων στις δαπάνες» σημείωσε.

Όπως ανέφερε η πηγή της πλατείας Συντάγματος, δεν είναι μεγάλη η υπέρβαση για το 2019, αλλά παραμένει με αυξητική τάση για τα επόμενα χρόνια, παραπέμποντας στο μέλλον για τις όποιες μειώσεις φορολογικών συντελεστών. «Το πόσο μεγάλη θα είναι η υπέρβαση δεν έχει οριστεί ακόμη» διευκρίνισε, προσθέτοντας ότι το ΔΝΤ προχώρησε σε αναθεώρηση για την πρόβλεψη στο το πρωτογενές πλεόνασμα από το 2,9% στο 3,5% για φέτος.

«Στο μεσοπρόθεσμο όμως προβλέπεται ότι οι παρεμβάσεις θα είναι δημοσιονομικά ουδέτερες σε ό,τι αφορά το μείγμα μέτρων και αντίμετρων» ξεκαθάρισε. Πάντως, ανέφερε ότι η μείωση του αφορολογήτου «σε καμία περίπτωση δεν θα έρθει στο 2019. Αυτό αποκλείστηκε σε κάθε περίπτωση».

«Στη συζήτηση έχει ληφθεί υπόψη και η συγκράτηση στην ανάπτυξη. Στο μεσοπρόθεσμο θα αναθεωρηθεί μεταξύ 2% και 2,1% από 2,3%» σημείωσε η πηγή. Διαβεβαίωσε επίσης ότι θα υπάρξει SLA (συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο) με τους εταίρους.
Πηγή: skai.gr