Αποστάσεις Μαξίμου από Τσακαλώτο για τις τρεις έως τέσσερις αξιολογήσεις

Αποστάσεις από τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου ότι θα υπάρχουν τρεις ή τέσσερις αξιολογήσεις ετησίως μετά το τέλος του Μνημονίου έλαβε το Μέγαρο Μαξίμου.

Σε ανακοίνωσή του, το γραφείο του πρωθυπουργού υποστηρίζει ότι η σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup διευκρίνισε ότι στη μετά-Μνημόνιο εποχή η Ελλάδα θα δέχεται μονάχα δύο επισκέψεις από τους θεσμούς κάθε χρόνο, όπως προβλέπεται για χώρες που βγαίνουν από πρόγραμμα στήριξης.

Δεν θα υπάρξει «κανένα επιπλέον προαπαιτούμενο, καμία περαιτέρω αξιολόγηση και καμία παραπάνω αποστολή των θεσμών», αναφέρει το Μέγαρο Μαξίμου.

Η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών ήταν άτυπη και δεν υπάρχει κάποια επίσημη τοποθέτηση από πλευράς Eurogroup για το συγκεκριμένο θέμα.

Στις δηλώσεις του μετά το Eurogroup, ο κ. Τσακαλώτος δεν τοποθετήθηκε για τον αριθμό των αποστολών εποπτείας, όμως διευκρίνισε πως η μετα-Μνημονιακή παρακολούθηση δεν θα έχει σχέση με τις Μνημονιακές αξιολογήσεις.

«Υπογραμμίστηκε ότι θα έχουμε μία ενισχυμένη παρακολούθηση, που ουδεμία σχέση έχει με την πιστοληπτική γραμμή, πόσο μάλλον με αξιολογήσεις, όπου οι αξιολογήσεις έχουν και προαπαιτούμενα, έχουν και εκταμιεύσεις», ανέφερε.

«Δεν θα υπάρχει πρόγραμμα, άρα δεν θα υπάρχουν προαπαιτούμενα, δεν θα υπάρχουν αξιολογήσεις. Άρα, καμία σχέση η παρακολούθηση με την αξιολόγηση», προσέθεσε.
Πηγή: skai.gr
TAGS: Eurogroup