To πρόγραμμα μεταμνημονιακής παρακολούθησης στο Euroworking Group

Μια πρώτη συζήτηση για τη στρατηγική ανάπτυξης που θα ακολουθήσει η Ελλάδα μετά την έξοδο από το μνημόνιο πρόκειται να διεξαχθεί στο σημερινό EuroWorking Group.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επικεφαλής των θεσμών για το ελληνικό ζήτημα επεξεργάζονται ήδη το προσχέδιο της ελληνικής αναπτυξιακής στρατηγικής, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο στους ομολόγους του στη Σόφια.

Στόχος όλων των πλευρών είναι στο άτυπο Eurogroup της 27ης Απριλίου να έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες διεργασίες προκειμένου να επιτευχθεί μια προκαταρκτική συμφωνία για το τέλος του προγράμματος, με την οποία θα συμφωνεί και το ΔΝΤ.

Στο μεταξύ, οι συζητήσεις με το Ταμείο για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους αναμένεται να κορυφωθούν στο περιθώριο της Εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στις 20-22 Απριλίου στην Ουάσιγκτον.

Σε ό,τι αφορά την τέταρτη και τελευταία αξιολόγηση, οι επικεφαλής των θεσμών αναμένεται να επιστρέψουν στην Αθήνα στις αρχές Μαΐου.
Πηγή: skai.gr