Τσακαλώτος: Εντός των προσεχών ημερών η ολοκλήρωση των προαπαιτουμένων

Τα δύο τελευταία προαπαιτούμενα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα (πλειστηριασμοί, Ελληνικό) αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στις προσεχείς μέρες, διαβεβαιώνει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg στον απόηχο του «παγώματος» της αποδέσμευσης της δόσης στο Eurogroup της Δευτέρας.

Μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, ο υπουργός Οικονομικών σημειώνει ότι «δεν θέλουμε εκπλήξεις μετά το τέλος του προγράμματος, θέλουμε να γνωρίζουμε τα επόμενα βήματα».

«Η τέταρτη αξιολόγηση της Ελλάδας, η ελάφρυνση του χρέους και η μετά το πρόγραμμα διάσωσης εποχή, αποτελούν τα κομμάτια ενός πάζλ που θα συμπληρωθούν έως τη συνεδρίαση του Eurogroup τον Ιούνιο, πριν να λήξει το πρόγραμμα διάσωσης τον Αύγουστο» τονίζει ο κ. Τσακαλώτος.

Ο υπουργός δήλωσε ότι ως το τέλος Απριλίου η Ελλάδα θα παρουσιάσει το δικό της στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης το οποίο δίνει τις βασικές προτεραιότητες ώστε να προχωρήσει μπροστά, κάτι πολύ σημαντικό για την κυβέρνηση.

Παράλληλα, παρά το γεγονός της ανόδου της απόδοσης του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου πάνω από το 4%, επιμένει ότι η Ελλάδα έχει χτίσει ισχυρή αξιοπιστία τα τελευταία δύο χρόνια, και το ενδεχόμενο μίας προληπτικής πιστωτικής γραμμής θα μπορούσε να λειτουργήσει αντίθετα, δίνοντας το λάθος σήμα στις αγορές.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια του Eurogroup σημειώθηκε ένταση για τους πλειστηριασμούς ανάμεσα στον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον επικεφαλής της Eυρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.
Πηγή: AΜΠΕ - skai.gr