Froneri Hellas: Λουκέτο στη μεγαλύτερη βιομηχανία παγωτού στην Ελλάδα

Άλλη μια μεγάλη βιομηχανία αποχωρεί από τη χώρα μας αφού δεν άντεξε τα κόστη και τους φόρους. Η Froneri Hellas ανακοίνωσε την απόφαση διακοπής λειτουργίας του εργοστασίου της στον Tαύρο, το πρώην εργοστάσιο παγωτού της ΔΕΛΤΑ. Από την κίνηση της αυτή επηρεάζονται 102 εργαζόμενοι που θα ενταχθούν σε πρόγραμμα αποχώρησης.

Η Froneri έχει παρουσία σε Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία και στην Ιταλία από όπου αναμένεται να καλυφθεί η παραγωγή της Ελλάδας.

Η εταιρεία αναφέρει: "λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι είναι ζημιογόνος, η εταιρεία διακόπτει την λειτουργία του εργοστασίου της στον Ταύρο και επαναπροσδιορίζει την οργάνωσή της. Στην απόφαση αυτή οδηγούν επίσης, οι επικρατούσες δυσμενείς συνθήκες στην αγορά σε συνδυασμό με το γενικότερο οικονομικό περιβάλλον".

Σύμφωνα με την εταιρεία στους πρώην εργαζόμενους προσφέρεται σημαντική οικονομική υποστήριξη μέσω ενός ιδιαίτερα ελκυστικού προγράμματος συναινετικών αποχωρήσεων. Ταυτόχρονα η εταιρεία θα παρέχει ιδιωτική ασφαλιστική ιατροφαρμακευτική κάλυψη για τους αποχωρούντες και τις οικογένειές τους όπως ισχύει μέχρι σήμερα και για περίοδο δύο ετών. Επίσης θα προσφέρει υπηρεσίες επαγγελματικής επανατοποθέτησης στην αγορά, για όσους το επιθυμούν.

Πηγή: skai.gr - Νίκος Υποφάντης