EΛΣΤΑΤ: Κατώτερη των προσδοκιών η ανάπτυξη - Στο 0,8% το β’ τρίμηνο

Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ αναλυτικά

Ανάπτυξη 0,8% κατέγραψε το ΑΕΠ σε ετήσια βάση (2ο τρίμηνο 2016 - 2017) σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, αποτέλεσμα που ήταν κατώτερο των εκτιμήσεων των αναλυτών, και αποδίδεται στην καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις την Τετάρτη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε τοποθετήσει τον πήχη της ανάπτυξης για το σύνολο του έτους στο 2% του ΑΕΠ.

Ενθαρρυντικές είναι πάντως οι εκτιμήσεις για την πορεία της οικονομίας στο τρίτο τρίμηνο του έτους.

Ο δείκτης της ελληνικής μεταποίησης ανέβηκε τον Αύγουστο, στο υψηλότερο σημείο από τον Αύγουστο του 2008 κλείνοντας στις 52,2 μονάδες, υψηλότερα από τις 50,5 μονάδες τον Ιούλιο και πάνω από το όριο των 50 μονάδων από το οποίο οριοθετείται η ανάπτυξη σε μια οικονομία.

Επισημαίνεται ότι το ΑΕΠ του πρώτου τριμήνου 2017 έχει αναθεωρηθεί λόγω ενημερωμένων στοιχείων Γενικής Κυβέρνησης και ενημερωμένων στοιχείων Βραχυχρόνιων Δεικτών.

"Η ανακοίνωση των προσωρινών στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ για το δεύτερο τρίμηνο του έτους αποδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα" σχολιάζει η κυβέρνηση με ανακοίνωσή της. Στο μεταξύ, με τον Πιερ Μοσκοβισί θα συναντηθεί την Τρίτη, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. 
Πηγή: skai.gr