3 δισ αντλήθηκαν από την έκδοση του ομολόγου

Ολοκληρώθηκε μετά τις 4 το απόγευμα η έκδοση πενταετούς ομολόγου του ελληνικού δημοσίου.

Αντλήθηκαν 3 δισεκατομμύρια ευρώ με τις προσφορές να ξεπερνούν τα 6,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η απόδοση του τίτλου διαμορφώθηκε στο 4,625% ενώ το ετήσιο κουπόνι της έκδοσης στο 4,375%.

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο ομόλογο αντίστοιχης διάρκειας του Απριλίου του 2014 είχε πετύχει απόδοση 4,95% και το ετήσιο κουπόνι του ήταν 4,75%.

Τσακαλώτος: Στόχος μας ο Αύγουστος του 2018 

Λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας έκδοσης πενταετούς τίτλου από το ελληνικό δημόσιο ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος τόνισε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου πως η σημερινή κίνηση από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης είναι ένα πρώτο αλλά σαφές βήμα σταθερότητας.

Αναλυτικά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σημείωσε: «Υπάρχουν τα πρώτα σταθερά βήματα εμπιστοσύνης προς την ελληνική οικονομία. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης θεωρούν πως η διαπραγμάτευση δεν ήταν καλή. Φανταστείτε δηλαδή τι θα είχε γίνει εάν όντως συνέβαινε αυτό. Νομίζω ότι διαψεύδονται, νομίζω ότι σήμερα είναι η αρχή. Μία αρχή που την συζητήσαμε πολύ, μακριά από την δημοσιότητα, με υπευθυνότητα και βρήκαμε την κατάλληλη στιγμή για να βγούμε στις αγορές. Από εδώ και πέρα είμαστε στοχευμένοι στον Αύγουστο του 2018. Ξέρουμε πως ο ελληνικός λαός έχει υποφέρει περισσότερο από αυτό που του αναλογεί. Θα υπάρξει και δεύτερη και τρίτη διαδικασία εξόδου στις αγορές ώστε τον Αύγουστο του 2018 να βγούμε από τα μνημόνια με διαφορετικούς όρους».

Πηγή: skai.gr - Νίκος Φιλιππίδης