Κλείσιμο

Νέες επιβαρύνσεις για ελεύθερους επαγγελματίες «κρύβει» η συμφωνία με τους δανειστές

Nέες επιβαρύνσεις σε βάρος χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων και αμειβόμενων με μπλοκάκι, ακόμη και για εισοδήματα από 7.000 ευρώ, κρύβει η συμφωνία με τους δανειστές.

Oπως είπε η υπουργός εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, το 2017 δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή και όποια παραμετρική αλλαγή θα αφορά το 2018.

Συγχρόνως είπε - αναφερόμενη στην αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των εισφορών για 1,4 εκατομμύρια ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες - θα εφαρμόζεται συνολική έκπτωση 15% στη βάση του υπολογισμού με αποτέλεσμα οι εισφορές να βρίσκονται στα ίδια επίπεδα"

Σε ανακοίνωσή τους οι αρμόδιοι τομεάρχες της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης και Νότης Μηταράκης δήλωσαν πως η παραδοχή της Υπουργού περί νέων αυξήσεων φέρνει τα πάνω κάτω, καθώς όλοι πλέον ανεξαιρέτως θα κληθούν να πληρώσουν περισσότερες εισφορές. Προειδοποιούν μάλιστα ότι θα αυξήσουν από 37% μέχρι και 61% τις ήδη υψηλές εισφορές που έφερε ο Νόμος "Κατρούγκαλου".

Απαντώντας το υπουργείο Εργασίας κατηγόρησε τη ΝΔ ότι υιοθετώντας ψεύτικους και παραπλανητικούς τίτλους, προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους ασφαλισμένους.
Πηγή: skai.gr