Κλείσιμο

ΥΠΕΝ: «Σύμπτωση απόψεων με τους θεσμούς στη βάση των συμφωνηθέντων»

Για «σύμπτωση απόψεων στη βάση των συμφωνηθέντων» κάνουν λόγο πηγές του υπουργείου Ενέργειας μετά τη σημερινή (Τρίτη) συνάντηση του Πάνου Σκουρλέτη, με τους εκπροσώπους των θεσμών στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης.

«Διαπιστώθηκε σύμπτωση απόψεων ως προς την πρόοδο των ζητημάτων στη βάση των συμφωνηθέντων» ανέφεραν χαρακτηριστικά οι κύκλοι του ΥΠΕΝ. Η συνάντηση έρχεται στον απόηχο της αναβολής της συνάντησης των δύο πλευρών την περασμένη Παρασκευή, με τον υπουργό να επικαλείται αδιαθεσία, κίνηση που ερμηνεύτηκε ποικιλοτρόπως. Για την πώληση του 17% των μετοχών της ΔΕΗ πάντως, στην οποία ο υπουργός Περιβάλλοντος αντιδρά, όπως και οι 53, δεν γίνεται καμία αναφορά από τους κύκλους του ΥΠΕΝ. 

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές του υπουργείου, στη συνάντηση οι εκπρόσωποι των θεσμών ενημερώθηκαν για την πορεία των συζητήσεων μεταξύ του Δημοσίου, της ιταλικής Snam και της αζέρικης Socar, για την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης του ΔΕΣΦΑ.

Επίσης, συζητήθηκε η εξέλιξη της διαδικασίας των δημοπρασιών ηλεκτρικής ενέργειας ΝΟΜΕ, καθώς και η επιτυχής εξέλιξη της διαγωνιστικής διαδικασίας για τον ΑΔΜΗΕ, για την οποία έχουν κατατεθεί δύο προσφορές. Αναφορικά με το Κτηματολόγιο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έγινε εκτενής ενημέρωση για την τεχνική βοήθεια που παρέχει η Παγκόσμια Τράπεζα. 

Την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συμφωνεί με τις ιδιωτικοποιήσεις, συμφώνησε με τους θεσμούς σε συγκεκριμένες ιδιωτικοποιήσεις, και δεν δεσμεύτηκε σε ιδιωτικοποιήσεις με «όρους αποικίας» εξέφρασε στο μεταξύ ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας.
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ