Επί της αρχής συμφωνία για εξωδικαστική διευθέτηση των επιχειρηματικών κόκκινων δανείων

Ολοκληρώθηκε η πρώτη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής των δανειστών με αντικείμενο την εξέταση του σχεδίου της εξωδικαστικής διευθέτησης των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων.

Όπως ανέφερε ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομίας, υπήρξε επί της αρχής συμφωνία, ωστόσο παραμένουν σε εκκρεμότητα κάποια τεχνικά ζητήματα, τα οποία θα συζητηθούν εκ νέου στο ραντεβού της ερχόμενης Τετάρτης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τόσο το οικονομικό επιτελείο όσο και οι πιστωτές συμφωνούν να μην υπάρχει κούρεμα στις περιπτώσεις οφειλών προς το δημόσιο που σχετίζονται με τον ΦΠΑ και τον φόρο μισθωτών υπηρεσιών.

Στα ανοιχτά θέματα παραμένουν η συγκεκριμενοποίηση των κριτηρίων για το ποιες επιχειρήσεις θα υπάγονται στον νόμο και η διάρκεια ισχύος του νόμου.

Εξάλλου, κατά τη συνάντηση τέθηκαν επί τάπητος και τα ζητήματα που αφορούν το υπό κατάρτιση νομοσχέδιο για την επέκταση των συναλλαγών με κάρτες, την αύξηση της εισπραξιμότητας των δημοσίων εσόδων, το σχέδιο δράσης και το ΔΣ της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, παρουσία του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Γιώργου Πιτσιλή.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ότι εξακολουθεί να υπάρχει διάσταση απόψεων στο θέμα του ακατάσχετου λογαριασμού για τους επαγγελματίες που επιδιώκει η ελληνική πλευρά, ως κίνητρο για την επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών.
  
Στο τραπέζι της συζήτησης τέθηκαν και τα άλλα κίνητρα που θα προβλέπει το νομοσχέδιο για τη διεύρυνση των συναλλαγών με κάρτες.
Πηγή: skai.gr