Eurostat: Πρώτη στην ανεργία εντός ΕΕ η Ελλάδα

Πρώτη στην ανεργία μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι η Ελλάδα, με ποσοστό ανεργίας 23,5%, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε την Τετάρτη η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία. Βάσει των μετρήσεων, που συμπεριλαμβάνουν τα δεδομένα έως και τον μήνα Ιούλιο, ο ευρωπαϊκός μέσος όρος ανεργίας διαμορφώνεται στο 8,6%.

Στην δεύτερη θέση, πίσω από την χώρα μας, βρίσκεται η Ισπανία με ποσοστό ανέργων 19,6% ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι από τις 28 χώρες της ΕΕ, οι 8 χώρες έχουν ποσοστό ανεργίας κάτω από 10%.

Έτσι, στον αντίποδα, η Μάλτα είναι η χώρα με το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας - μόλις 3,9% - και ακολουθούν η Γερμανία και η Τσεχία με ποσοστό ανέργων 4,2%.

Σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι (Ιούλιος 2015), το ποσοστό ανεργίας εμφανίζεται μειωμένο σε 24 χώρες-μέλη της ΕΕ, στη Δανία παρέμεινε αμετάβλητο, ενώ μόνο σε τρεις χώρες παρουσίασε αύξηση.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, τον Ιούλιο του 2016 συνολικά 21,063 εκατομμύρια άνθρωποι στην ΕΕ ήταν άνεργοι - με τα 16,3 εκατομμύρια από αυτούς, να διαμένουν σε χώρες της Ευρωζώνης.
Πηγή: skai.gr