Κλείσιμο

«Ψαλίδι» σε μισθούς και συντάξεις - Έως και 35% η μείωση στις επικουρικές

«Ψαλίδι» σε μισθούς και συντάξεις προκαλεί η ταυτόχρονη αύξηση στις εισφορές και στην παρακράτηση φόρου, οι μειώσεις στο ΕΚΑΣ, καθώς και οι περικοπές στις επικουρικές.

Μάλιστα, όπως επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Ταμείου Επικουρικών Συντάξεων Θανάσης Καποτάς, οι επικουρικές συντάξεις για 250.000 δικαιούχους τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο θα μειωθούν από 3 έως και 35%, και μάλιστα με αναδρομική ισχύ. 

Εξάλλου, όπως αναφέρει το Έθνος, πάνω από 100.000 δικαιούχοι του ΕΚΑΣ και 280.000 μερισματούχοι του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων ένιωσαν ήδη στην τσέπη τους τις πρώτες μειώσεις. Με τις συντάξεις του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου έρχονται νέα ψαλίδια, εκτός των δικαιούχων των επικουρικών συντάξεων, και για 6.000 υψηλοσυνταξιούχους και 10.000 τραπεζοϋπαλλήλους που βρίσκονται σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς.

Στο τέλος του μήνα η συντριπτική πλειονότητα των μισθωτών θα δουν λιγότερα χρήματα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς από μισθοδοσία λόγω αυξημένης παρακράτησης φόρου.

Ενδεικτικά, ένας εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα χωρίς παιδιά ή με 1 ή 2 προστατευμένα μέλη με μηνιαίες αποδοχές από 617 ευρώ μέχρι 2.000, χάνουν έως 19,5 ευρώ το μήνα.
Πηγή: skai.gr