Μπράνσον: Η Βρετανία οδεύει προς καταστροφή - Η Virgin έχασε το 1/3 της αξίας της

Σήμα SOS για τον όμιλο Virgin, αλλά και τη Βρετανία, μετά το Brexit εκπέμπει ο Ρίτσαρντ Μπράνσον.

Ο ιδρυτής και πρόεδρος της Virgin δήλωσε την Τρίτη σε βρετανική τηλεοπτική εκπομπή ότι «αυτή η χώρα πρόκειται να εισέλθει σε ύφεση... Οι τράπεζες δέχονται σφυροκόπημα τα δυο τελευταία εικοσιτετράωρα, κι αυτό σημαίνει ότι δεν πρόκειται να δανείσουν χρήματα, πάμε σε ύφεση» προειδοποίησε.

«Οδεύουμε προς μια καταστροφή... Δεν πιστεύω ότι η κοινή γνώμη συνειδητοποίησε το κόστος της ψήφου της» προειδοποίησε δε ο δισεκατομμυριούχος.

«Χιλιάδες θέσεις εργασίας θα χαθούν ως αποτέλεσμα αυτού (δημοψήφισμα). Χιλιάδες θέσεις εργασίας που έχουν δημιουργηθεί θα χαθούν και οι αλυσιδωτές επιπτώσεις θα είναι τόσο τρομερές» πρόσθεσε ο Μπράνσον.

Όπως εξήγησε, μετά το Brexit υπάρχει ήδη αλυσίδα αρνητικών επιπτώσεων για τη Βρετανία, όπως η βουτιά της στερλίνας σε χαμηλά 31 ετών και οι αναφορές της πρωθυπουργού της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον για νέο δημοψήφισμα της Σκωτίας για απόσχισή της από το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Οι βρετανικές αγορές έχασαν περισσότερα σε μια ημέρα, απ’ όσα κατέβαλε η Βρετανία στην ΕΕ από την ένταξή της τόσα χρόνια πριν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Θα πρέπει να πραγματοποιηθεί δεύτερο δημοψήφισμα (για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ). Τα δεδομένα για το Brexit ήταν ανακριβή» επανέλαβε.

Όπως επισήμανε, ο όμιλος της Virgin έχασε το 1/3 της αξίας του μετά το Brexit και ότι «κατευθύνεται προς την ύφεση και την καταστροφή».
Πηγή: skai.gr