Μοσκοβισί: Η Ελλάδα έχει πραγματοποιήσει το 95% των αλλαγών που απαιτούνται

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι βέβαιη ότι η κυβέρνηση της Ελλάδας θα ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για να εκταμιευθεί η επόμενη δόση του δανείου της πριν από το επόμενο Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης την επόμενη εβδομάδα, δήλωσαν κορυφαία στελέχη της Κομισιόν μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η Ελλάδα και οι διεθνείς πιστωτές της κατέληξαν σε συμφωνία για το μεγαλύτερο μέρος των μεταρρυθμίσεων τον Μάιο, ωστόσο απέμεναν ορισμένα θέματα προς διευθέτηση πριν την εκταμίευση δόσεων ύψους 10,3 δισεκ. ευρώ ως τον Σεπτέμβριο.

«Οι ελληνικές αρχές έχουν ολοκληρώσει το 95% των αλλαγών που απαιτούνται αλλά δεν έχουν οριστικοποιηθεί τα πάντα. Ορισμένες αλλαγές πρέπει να γίνουν μέσα στις επόμενες ώρες», δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί μιλώντας στην αρμόδια Ομάδα Εργασίας του ΕΚ στο Στρασβούργο.

«Είμαι βέβαιος ότι η Αθήνα θα αξιοποιήσει τον χρόνο που απομένει πριν από το Eurogroup για να οριστικοποιήσει τα λιγοστά θέματα τα οποία είναι ακόμη ανοικτά», πρόσθεσε ο Μοσκοβισί και ανέφερε πως η εκταμίευση μιας πρώτης δόσης ύψους 7,5 δισεκ. ευρώ μπορεί να αποφασιστεί την επόμενη εβδομάδα και να γίνει εντός του μήνα.
Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις σημείωσε πως ένας από τους όρους είναι η δημιουργία ενός ανεξάρτητου φορέα για τη συγκέντρωση των φορολογικών εσόδων.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συζητήσουν σχετικά με την οριστικοποίηση της συμφωνίας με την Ελλάδα στην επόμενη σύνοδό τους στο Λουξεμβούργο την 16η Ιουνίου.
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ