ΠΟΜΙΔΑ: Με το ν/σ εκχωρήθηκε και η ιδιωτική ακίνητη περιούσια

Έντονη δυσαρέσκεια έχει προκαλέσει στους κόλπους των ιδιοκτητών ακινήτων η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, χωρίς να εισακουστεί καμία από τις θέσεις και προτάσεις τους.

«Με το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε μαζί με τη δημόσια περιούσια εκχωρήθηκε και η ιδιωτική ακίνητη περιούσια του ελληνικού λαού μέσω του νέου ΕΝΦΙΑ» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων) Στράτος Παραδιάς.

«Τα μέτρα που επιβάλλονται είναι συντριπτικά και επιβάλλουν οιονεί δουλοπαροικία» πρόσθεσε ο κ. Παραδιάς. «Επιβαρύνονται αλλά δεν μπορούν να πουλήσουν γιατί κανείς δεν αγοράζει» τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ.  

«Ο νέος ΕΝΦΙΑ οδηγεί σε δήμευση των απρόσοδων ακινήτων (...) Οι ιδιοκτήτες απρόσοδων ακινήτων (ξενοίκιαστων και οικοπέδων), δηλαδή οι ήδη πλέον οικονομικά "καθημαγμένοι" φορολογούμενοι, είναι τα τραγικά θύματα της νέας έκδοσης του ληστρικού ΕΝΦΙΑ που συμπεριλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε χτές στη Βουλή για άμεση ψήφιση, με το πρόσχημα της μείωσης των αντικειμενικών αξιών σε διάφορα ποσοστά και σε συγκεκριμένες ζώνες, και βεβαίως όχι σε αυτές που είχαν υποστεί την πλέον καταστροφική μείωση των εμπορικών αξιών τους» τόνιζε η ΠΟΜΙΔΑ σε ανακοίνωσή της λίγο πριν την ψήφιση του επίμαχου ν/σ.

Πηγή: skai.gr