ΣΕΤΕ: 7.000 θεωρήσεις την ημέρα, ή λέμε “αντίο” σε αύξηση Ρώσων τουριστών

“Σπακόιναι νότσι” (καληνύχτα) στην προοπτική της αύξησης της τουριστικής κίνησης από την αχανή ρωσική αγορά θα πρέπει να λέμε αν δεν επιτευχθεί ο στόχος των 7.000 θεωρήσεων εισόδου (βίζα) ημερησίως.

Όπως προειδοποιεί
ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων) Ανδρέας Ανδρεάδης, εάν ο στόχος των 7.000 θεωρήσεων την ημέρα δεν επιτευχθεί ως το τέλος Μαΐου, τότε κάθε προοπτική αύξησης από Ρωσία απομακρύνεται, γεγονός που συνεπάγεται τεράστια απώλεια εσόδων για τις τουριστικές επιχειρήσεις, και κατ' επέκταση για την ελληνική οικονομία, που “παλεύει” ακόμη για να τεθεί οριστικά σε τροχιά ανάκαμψης.

“Το υπουργείο Εξωτερικών δια του αναπληρωτή υπουργού Νίκου Ξυδάκη με διαβεβαίωσε σήμερα ότι ο ρυθμός ομαλοποιείται και θα ανέβει από τις 2.000 βίζες την ημέρα άνω του στόχου των 7.000 έως τα τέλη Μαΐου” τόνισε πάντως την Παρασκευή ο κ. Ανδρεάδης.

Σύμφωνα με το υπουργείο Τουρισμού τα τελευταία χρόνια τη χώρα μας επισκέπτονται 1 εκατ. Ρώσοι επισκέπτες ετησίως, με μια μικρή κάμψη το 2015, αλλά με εκτιμήσεις για ανάπτυξη 20% το τρέχον έτος.

Σημειώνεται ότι οι
Ρώσοι τουρίστες έχουν στην κορυφή των προτιμήσεών τους τη χώρα μας για την καλοκαιρινή περίοδο, ειδικά μετά την κρίση με την Τουρκία και την συντριβή ρωσικού αεροσκάφους στην Αίγυπτο που αποδίδεται σε τρομοκρατική επίθεση τζιχαντιστών. Οι Ρώσοι προσελκύονται από τις φυσικές ομορφιές, τον εκκλησιαστικό τουρισμό και την Ορθοδοξία αλλά και τη διασκέδαση. Ωστόσο, τα έντονα και παρατεταμένα προβλήματα με τις θεωρήσεις εισόδου έχουν προκαλέσει κακές εντυπώσεις στους Ρώσους πολίτες.

Πηγή: skai.gr