Σόιμπλε: Υπάρχουν ακόμη ανοιχτά σημεία στη διαπραγμάτευση

«Δεν έχουμε φθάσει ακόμα (στο τέλος), υπάρχουν ακόμα ανοιχτά σημεία» διαμήνυσε την Τετάρτη για τη διαπραγμάτευση η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Φριντερίκε Φον Τισενχάουζεν ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας.

«Η αξιολόγηση
δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα και θα έχει ολοκληρωθεί μόνο όταν θα έχουμε -γνωρίζετε αυτόν τον τεχνικό όρο- ένα "Staff Level Agreement" (συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο). Υπό αυτή την έννοια αναμένουμε από τους θεσμούς να συνεχίσουν τις εργασίες προετοιμασίας» επισήμανε η αξιωματούχος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ, μην αφήνοντας κανένα περιθώριο για πολιτική διαπραγμάτευση

«Στα θέματα ουσίας (της διαπραγμάτευσης) έχουμε διαπιστώσει επανειλημμένα ότι έχει υπάρξει το τελευταίο διάστημα κάποια κινητικότητα» δήλωσε πάντως.

Όπως ανέφερε η εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, υπάρχει μεν αυτή η ημερομηνία τη Δευτέρα, αλλά λόγω των εορτών «δεν μπορούσαν να συμβούν και πολλά» τις αμέσως προηγούμενες μέρες.

Σε διαφορετικό μήκος κύματος κινήθηκε ο εκπρόσωπος του γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ«Η Γαλλία επιθυμεί να υπάρξει τη Δευτέρα μια συμφωνία σχετικά με την Ελλάδα κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες» είναι το μήνυμα του γάλλου προέδρου σύμφωνα με τον Στεφάν Λε Φολ.

Η ελληνική πρόταση για μηχανισμό αυτόματης δημοσιονομικής διόρθωσης, αντί για προληπτικά μέτρα, είναι πλέον η βάση της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς, δήλωναν από την πλευρά τους κυβερνητικοί αξιωματούχοι μετά την πρωινή σύσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με συνεργάτες του στο Μέγαρο Μαξίμου.

Χθες Τρίτη ο γάλλος επίτροπος Οικονιμικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί είχε ζητήσει να μην επαναληφθεί ένα «σενάριο κρίσης» για την Ελλάδα όπως το 2015, εκφράζοντας παράλληλα συγκρατημένη αισιοδοξία αναφορικά με τις πιθανότητες να επιτευχθεί μια συμφωνία τη Δευτέρα.
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ