Κομισιόν: Νέο Eurogroup αν υπάρχει πρόοδος και με απόφαση Ντάισελμπλουμ

Νέο Eurogroup για την Ελλάδα θα συγκληθεί μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα εφόσον υπάρχει επαρκής πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, και αυτή την κρίση μπορεί να την κάνει μόνον ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Αυτό δήλωσε σήμερα Δευτέρα η Ανίκα Μπράιντχαρντ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες.

«Δεν επαφίεται σε εμάς να επιβεβαιώσουμε εάν θα υπάρξει νέο Eurogroup», δήλωσε η κ. Μπράιντχαρτ, τη στιγμή που οι έως τώρα πληροφορίες θέλουν τον κ. Ντάισελμπλουμ να εξετάζει το ενδεχόμενο νέας συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης τη Μεγάλη Πέμπτη.

Αντικείμενο της διαπραγμάτευσης
μεταξύ της κυβέρνησης και των επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών είναι ο καθορισμός των επιπλέον δημοσιονομικών μέτρων, ύψους 2% του ΑΕΠ, που θα πρέπει να νομοθετήσει η Ελλάδα προκειμένου να διασφαλιστεί ότι θα πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2018.

Ωστόσο, η κ. Μπράιντχαρντ απέφυγε να δώσει κάποιο στίγμα για το τι θα περιλαμβάνεται στα προληπτικά μέτρα, λέγοντας ότι είναι «πρώιμο» να δοθεί κάποια απάντηση με δεδομένο ότι οι διαβουλεύσεις βρίσκονται ακόμα «σε εξέλιξη».

Χαρακτήρισε τα μέτρα ως εργαλείο που θα προστατεύσει τους δανειστές της Ελλάδας και θα διασφαλίσει ότι οι συμφωνημένοι στόχοι είναι επιτεύξιμοι.


Πηγή: skai.gr