Δραγασάκης: Η κυβέρνηση οικοδομεί με τη δέουσα επιμέλεια τη συνεργασία με την Κίνα

Για πολυεπίπεδη συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Κίνας στους κρίσιμους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού και του εμπορίου έκανε λόγο μιλώντας σήμερα στο Ζάππειο, κατά την διάρκεια της επίσημης εκδήλωσης για την υπογραφή της συμφωνίας ΤΑΙΠΕΔ - Cosco, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης, επισημαίνοντας ότι ισχυρές είναι και οι σχέσεις πολιτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Το γεγονός ότι η Κίνα περιλαμβάνει την Ελλάδα ως κόμβο στην οικονομική “λεωφόρο” που σχεδιάζει, επισήμανε ο αντιπρόεδρος, εδραιώνει την στρατηγική μακροχρόνιας συνεργασίας, μέσω της οποίας ενισχύεται και η στρατηγική της Αθήνας για την παραγωγική ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας.

Ο Γ. Δραγασάκης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι η κυβέρνηση οικοδομεί τις διμερείς σχέσεις σε γερά θεμέλια και με τη δέουσα επιμέλεια, όπως επισήμανε, τονίζοντας ότι η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Κίνα θα επιταχύνει την υλοποίηση του κοινού σχεδιασμού. Στόχος, όπως διευκρίνισε, είναι να ενισχυθεί η σύνδεση της υψηλής ποιότητας ελληνικής παραγωγής με την κινεζική αγορά.

Αναφορικά με την επένδυση στον ΟΛΠ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επισήμανε ότι ξεκινά η κοινή προσπάθεια για να μετατραπεί ο Πειραιάς στο μεγαλύτερο λιμάνι. 

Σε κάθε περίπτωση, σημείωσε, η αναπτυξιακή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών θα πρέπει να εγγυάται το ευρύτερο κοινωνικό όφελος αλλά και το όφελος των τοπικών κοινωνιών.  

Πηγή: skai.gr