Κλείσιμο

Τσίπρας για συμφωνία με Cosco: Απαρχή προσέλκυσης και άλλων επενδύσεων (vid - photos)

Κίνηση που θα καταστήσει τον δρόμο του Μεταξιού συντομότερο, χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας την υπογραφή της συμφωνίας του ΤΑΙΠΕΔ με την Cosco για τον ΟΛΠ που θα πραγματοποιηθεί επισήμως παρουσία του σήμερα το μεσημέρι στις 13:00 στο Ζάππειο Μέγαρο.

Κατά τη συνάντηση με τον επικεφαλής της Cosco, που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για μία νέα φάση στην οποία εισέρχεται η Ελλάδα, όπου η έμφαση δίνεται στην ανασυγκρότηση και την ανάκαμψη της οικονομίας, όπως τόνισε, σημειώνοντας ότι η επένδυση στον ΟΛΠ θα αποτελέσει αφετηρία για την προσέλκυση και άλλων επενδύσεων.

Μέλημα της κυβέρνησης είναι η διασφάλιση των εργασιακών σχέσεων και της προστασίας του περιβάλλοντος, επισήμανε περαιτέρω.




Από  πλευράς του, ο πρόεδρος του ομίλου της Cosco, Xu Lirong, ανέφερε ότι ο όμιλος αποτιμά ως μεγάλης σημασίας την επιλογή της κυβέρνησης, να υπογραφεί καταρχάς η συμφωνία στο Μέγαρο Μαξίμου.



Σημειώνεται ότι το 67% του ΟΛΠ παραχωρείται στην China COSCO Shipping Corporation έναντι τιμήματος 370 εκατ. ευρώ περίπου.



ΝΔ: Ο νεοφιλελεύθερος Αλέξης Τσίπρας

«Ο κ. Τσίπρας βάζει την υπογραφή του σε πολιτικές που χαρακτήριζε νεοφιλελεύθερες. Ο νεοφιλελεύθερος πρωθυπουργός έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του» τόνισε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, υπενθυμίζοντας ότι έχει προηγηθεί η παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων. 


Πηγή: skai.gr