Συμφωνία Σκλαβενίτη – Μαρινόπουλου για την ανάπτυξη hypermarkets

Στην υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας προχώρησαν ο Όμιλος ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ και ο Όμιλος ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ για τη δημιουργία νέας κοινής εταιρίας με σκοπό τη λειτουργία και ανάπτυξη hypermarkets σε όλη την Ελλάδα.

Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, το δίκτυο των 33 σούπερ-μάρκετ,  συνολικής έκτασης 160.000 τ.μ, του Μαρινόπουλου θα περάσει στο έλεγχο της κοινής εταιρίας. Τα καταστήματα αυτά απασχολούν σήμερα πάνω από 3.000 εργαζόμενους και ο κύκλος εργασιών τους ανήλθε το 2015 σε 325 εκατ. ευρώ περίπου. 

Η συμφωνία αναμένεται να ενισχύσει τις χρηματοροές της εταιρίας, ώστε να επιστρέψει στα θετικά πρόσημα. Στο πλαίσιο αυτό,η κοινή εταιρία θα αποτελέσει πλατφόρμα ανάπτυξης «δημιουργικών και καινοτόμων concepts στην αγορά της λιανικής (...) επιφέροντας ορατά οφέλη, όχι μόνο για στους εργαζόμενους αλλά και στους καταναλωτές», σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση. 

Πέραν την συμφωνίας αυτής και σε συνέχεια της τροποποίησης της μετοχικής σύνθεσης της ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, η οποία έχει περάσει στον έλεγχο της οικογένειας Λεωνίδα Μαρινόπουλου, μέρος του στρατηγικού σχεδίου είναι η μετάβαση σε ένα νέο διοικητικό σχήμα που θα υλοποιήσει το στρατηγικό σχέδιο της εταιρίας.



Πηγή: skai.gr