Αλεξιάδης: Όσοι πολίτες έχουν αφορολόγητο θα πρέπει να συγκεντρώνουν αποδείξεις

Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να συγκεντρώνουν κανονικά τις αποδείξεις τους μέχρι να τεθεί σε εφαρμογή η ρύθμιση για το χτίσιμο του αφορολόγητου μέσω συναλλαγών με κάρτες, τόνισε σήμερα ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ Τρύφων Αλεξιάδης.

«Δεν είναι δυνατό να υπάρχουν κίνητρα παντού. Είναι πατριωτικό καθήκον όλων να κόβουν ή να ζητούν αποδείξεις» είπε χαρακτηριστικά στον Αντ1 ο Τρύφων Αλεξιάδης.

Δεν θα χρειάζεται όπως εξήγησε οι αποδείξεις αυτές να μαζεύουν σε ένα κουτί, αφού θα χρησιμοποιούν πλαστικό χρήμα. «Η εφορία θα ενημερώνεται απευθείας από την τράπεζα. Η απόδειξη από την ταμειακή μηχανή και η απόδειξη από το τερματικό της κάρτας δεν υπάρχει λόγος να κρατείται».

Ο αν. υπουργός Οικονομικών, σημείωσε πως υπάρχουν μεγάλες εταιρείες που δεν χρησιμοποιούν πλαστικό χρήμα, τόνισε πως δεν μπορεί να χρεώνουν εταιρείες επιπλέον κόστος για τη χρήση κάρτας και ανέφερε ως παραδειγμα τα ΕΛΤΑ. Επίσης, κάλεσε τις τράπεζες να μειώσουν τις προμήθειες.

Τόνισε επιπλέον ότι εξετάζεται συνολική αλλαγή στη φορολογία των αυτοκινήτων. «Τα αυτοκίνητα έχουν φορολογηθεί υπέρμετρα», είπε προαναγγέλλοντας ελαφρύνσεις σε κάποιες κατηγορίες χρήσης των οχημάτων.

Δήλωσε τέλος ότι για τους άνεργους και τους φοιτητές θα έρθει σύντομα διάταξη στην οποία θα αλλάξουν τα κριτήρια φορολόγησης.
Πηγή: skai.gr