Εκτός των ηλεκτρονικών διαγωνισμών τα έργα του υπουργείου Υποδομών

Εκτός του ηλεκτρονικού συστήματος δημοσίων συμβάσεων, που διασφαλίζει μεγαλύτερη διαφάνεια, θα διενεργούνται τουλάχιστον έως τον Απρίλιο του 2017 οι διαγωνισμοί για δημόσια έργα, σύμφωνα με την «Καθημερινή».

Την εξαίρεση των αναθέσεων από τους ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς ζήτησε το ίδιο το υπουργείο Υποδομών, με το επιχείρημα ότι το προσωπικό του υπουργείου δεν είναι επαρκώς εκπαιδευμένο, ενώ και το ηλεκτρονικό σύστημα χρειάζεται να περιβάλει και άλλες παραμέτρους για την διενέργεια των διαγωνισμών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα πάντως, οι επίμαχες συμβάσεις είναι οι μοναδικές προϋπολογισμού άνω των 60.000 ευρώ που εξαιρέθηκαν από το ηλεκτρονικό σύστημα. Επίσης, στη χρήση του ηλεκτρονικού συστήματος έχουν εκπαιδευτεί 4.900 υπάλληλοι του στενού και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, ενώ η ένταξη των διαγωνισμών για τα δημόσια έργα στο σύστημα προβλεπόταν σε νόμο που έχει ψηφιστεί το 2013.

Αρμόδιες πηγές του υπουργείου Οικονομικών υποστηρίζουν ότι το υπουργείο Υποδομών επιδίωκε να εξαιρεθούν τα δημόσια έργα και οι μελέτες από το ηλεκτρονικό σύστημα δια παντός, κι όχι μόνο έως τον Απρίλιο του 2017.

Το νομοσχέδιο για τις δημόσιες συμβάσεις θα επιτρέπει την συμμετοχή σε διαγωνισμούς του Δημόσιου και επιχειρήσεων που έχουν μικρές οφειλές στην Εφορία και στα ασφαλιστικά Ταμεία.
Πηγή: skai.gr