Ασφαλιστικό: Σχεδιασμοί για φόρο ένα τοις χιλίοις στις τραπεζικές συναλλαγές

Φόρο ένα τοις χιλίοις στις τραπεζικές συναλλαγές άνω των χιλίων ευρώ -για να σώσει τις κύριες συντάξεις- σχεδιάζει να καθιερώσει η κυβέρνηση, εφόσον οι δανειστές δεν δεχτούν τελικώς την πρόταση για αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών ύψους 1%, σύμφωνα με Τα Νέα.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η εφημερίδα, ο μικρός αυτός φόρος, εάν τελικώς γίνει αποδεκτός, ως αντιπρόταση της ελληνικής πλευράς από τους δανειστές, δεν αφορά τις καθημερινές μικροσυναλλαγές των 50 ή 100 ή 200 ευρώ, επομένως στόχος της εφαρμογής του δεν είναι η φορολόγηση των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων, αλλά όσων κάνουν τραπεζικές συναλλαγές για μεγάλα ποσά. Το Μέγαρο Μαξίμου εμμένει στην κατεύθυνση της μη περικοπής των συντάξεων, αλλά αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης έως και 20% στις επικουρικές.

«Αν υπάρχει αποδοχή αύξησης εισφορών είτε για κύρια, είτε και για επικουρική, θα υπάρχουν συνέπειες, καθώς είναι δύσκολο να τις απορροφήσει η αγορά» προειδοποίησε μέσω του ΣΚΑΪ o πρώην υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης. «Δεν θα εισπραχθούν τα έσοδα που προσδοκούν από την αύξηση των εισφορών» επισήμανε.

Πηγή: skai.gr