Σαββαΐδου: Αβάσιμες νομικά οι κατηγορίες με στόχο να πληγεί η γγ Εσόδων

Εξηγήσεις για τους λόγους για τους οποίους αρνείται να παραιτηθεί από τη θέση της γενικής γραμματέως Εσόδων δίνει με αναλυτική ανακοίνωσή της η Κατερίνα Σαββαΐδου, η οποία γνωστοποιεί και το περιεχόμενο γραπτής επιστολής που απέστειλε στον πρωθυπουργό.

Η κ. Σαββαΐδου επαναβεβαιώνει πως δεν προτίθεται να παραιτηθεί από τη θέση της και υπεραμύνεται των ενεργειών της, για τις οποίες κατηγορείται και διερευνάται από τη Δικαιοσύνη.

Χαρακτηρίζει τις κατηγορίες που της αποδίδονται ως «αβάσιμες νομικά», καταγγέλλοντας μάλιστα πως σκοπός τους είναι να πληγεί η προσωπική εντιμότητα και αξιοπρέπειά της και – μέσω του προσώπου της – η ίδια η ανεξαρτησία της γενικής γραμματείας Εσόδων.

Η γενικής γραμματέας δηλώνει αποφασισμένη να προχωρήσει σε όλες τις νομικές ενέργειες για την προστασία της τιμής και της υπόληψής της και υπογραμμίζει πως σε καμία περίπτωση οι ενέργειές της δεν προκάλεσαν ζημιά στο Δημόσιο ή απέφεραν όφελος στην ίδια.

Ολόκληρη η ανακοίνωση ΕΔΩ

Άμεση ήταν η απάντηση της κυβέρνησης στα όσα υποστήριξε η κα Σαββαΐδου.

Κύκλοι του Μαξίμου αναφέρουν ότι «η κυρία Σαββαΐδου, με την σημερινή της ανακοίνωσή της, δυστυχώς επιβεβαιώνει την ανησυχία της κυβέρνησης σε σχέση με την αδυναμία της, να επιτελέσει τον ρόλο της με πολιτική ανεξαρτησία και θεσμική ακεραιότητα. Έχει άλλωστε ήδη κληθεί να απαντήσει επί συγκεκριμένων θεμάτων και κατηγοριών» και συνεχίζει «Είναι ευνόητο ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να εμπλακεί ούτε σε πολιτική αντιπαράθεση με την κ. Σαββαΐδου ούτε βέβαια στο έργο της δικαιοσύνης» 
Πηγή: skai.gr - Νίκος Φιλιππίδης