Κλείσιμο

Ρευστότητα στα ATMs ως τη Δευτέρα, άγνωστο πότε θα εξαλειφθούν οι περιορισμοί

Δεν υπάρχει ακόμα χρονοδιάγραμμα για το πότε θα είναι δυνατό να αρθούν οι κεφαλαιακοί έλεγχοι που έχουν επιβληθεί στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη.

Τόνισε πως η εξάλειψη των περιορισμών στη ροή κεφαλαίων θα γίνει «σταδιακά» και κριθεί πρωτίστως από τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

«Ελπίζουμε για το ταχύτερο δυνατό», σημείωσε η κ. Κατσέλη, διευκρινίζοντας όμως πως δεν είναι σωστό να συγκρίνουμε την περίπτωση της Ελλάδας με την περίπτωση της Κύπρου, όπου οι περιορισμοί στις συναλλαγές παρέμειναν σε εφαρμογή για δυο χρόνια.

Ρευστότητα στα ATMs και εξυπηρέτηση συνταξιούχων

Συνεχίζοντας, η κ. Κατσέλη διαβεβαίωσε πως η ρευστότητα στα ATMs είναι διασφαλισμένη έως τη Δευτέρα, με το ημερήσιο όριο αναλήψεων να παραμένει στα 60 ευρώ.

Παράλληλα, επιβεβαίωσε πως από σήμερα Πέμπτη έως και τη Δευτέρα οι συνταξιούχοι που δεν διαθέτουν κάρτα αναλήψεων έχουν το δικαίωμα να αναλαμβάνουν από συγκεκριμένα υποκαταστήματα τα 120 ευρώ που δικαιούνται ως δεύτερη καταβολή της σύνταξής τους.

Αντίθετα, δικαιούχοι που έχουν κάρτα αναλήψεων δεν θα έχουν το δικαίωμα ανάληψης από υποκατάστημα, αλλά θα πρέπει να παίρνουν τα 60 ευρώ που δικαιούνται ανά ημέρα.

Μαζί με της δεύτερη δόση των συντάξεων καταβάλλονται τα επιδόματα αναπηρίας και τα επιδόματα ανεργίας.

Ωστόσο, η κ. Κατσέλη διέψευσε τις πληροφορίες που ήθελαν η τελευταία Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου να προβλέπει και μείωση των μετρητών που μπορεί να μεταφέρει ένας ταξιδιώτης στο εξωτερικό, από τα 10.000 ευρώ στα 1.000 ευρώ.

«Δεν έχει τεθεί αυτό με τα 1.000 ευρώ», είπε χαρακτηριστικά.
Πηγή: skai.gr