Βαρουφάκης: Εγώ και η γυναίκα μου πρέπει να είμαστε οι μόνοι Έλληνες που δεν έχουμε πάει (σε ΑΤΜ)

Σε ενδεχόμενο «ναι» δεν θα είμαι υπουργός Οικονομικών τη Δευτέρα δήλωσε στο πρακτορείο Bloomberg o Γιάνης Βαρουφάκης. «Προτιμώ να κόψω το χέρι μου παρά να υπογράψω χωρίς την αναδιάρθρωση του χρέους» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι σε περίπτωση του «όχι» θα υπάρξει σίγουρα συμφωνία με τους δανειστές. Σε ενδεχόμενο «ναι» διαβεβαίωσε ότι θα παραμείνει βουλευτής, προέβλεψε όμως ότι θα χρειαστεί ανασχηματισμός της κυβέρνησης γιατί πολλά κυβερνητικά στελέχη δεν θα μπορούν να υπηρετήσουν αυτή τη θέση.

Ο υπουργός επανέλαβε ότι «όταν πηγαίνεις στη μάχη δεν συζητάς το ενδεχόμενο ήττας», ενώ προέβλεψε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τη Δευτέρα θα συνεχίσει να είναι η μεγαλύτερη δύναμη στην ελληνική πολιτική σκηνή ό,τι κι αν συμβεί στο δημοψήφισμα.

Ο κ. Βαρουφάκης πρόσθεσε ότι το πρόγραμμα βοήθειας των δανειστών είναι η μεγαλύτερη αποτυχία στην παγκόσμια οικονομική ιστορία. 

«Εγώ και η γυναίκα μου πρέπει να είμαστε οι μόνοι Έλληνες που δεν έχουμε πάει (σε ΑΤΜ)... Δεν είναι πρέπον... Η σύζυγός μου και εγώ ζούμε μια πολύ λιτή ζωή αυτή τη στιγμή, πάμε από τη μια πολιτική συνάντηση στην άλλη» τόνισε δε ο Γιάνης Βαρουφάκης.  

Νέες δηλώσεις στο ΒΒC

O υπουργός Οικονομικών προχώρησε σε δηλώσεις στο BBC αναφέροντας χαρακτηριστικά : "είμαι πεπεισμένος πως θα υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα μετά το δημοψήφισμα, η οποία θα επιτρέψει το άνοιγμα των τραπεζών"
Πηγή: skai.gr