Κλείσιμο

Βαρουφάκης: Να καταθέσουν ξεκάθαρη και εύρωστη πρόταση οι δανειστές

Οι προτάσεις της Αθήνας ΕΔΩ 

Η ελληνική
κυβέρνηση δεν σκοπεύει να παρουσιάσει νέα λίστα προτάσεων για μεταρρυθμίσεις στο Eurogroup της Πέμπτης στο Λουξεμβούργο δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξη στη γερμανική εφημερίδα Bild.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ερωτηθείς αν θα παρουσιάσει μια τέτοια λίστα, ο κ. Βαρουφάκης απαντά «όχι, διότι το Eurogroup δεν είναι ο σωστός χώρος να παρουσιαστούν προτάσεις που δεν έχουν περάσει προηγουμένως από συζήτηση και διαπραγμάτευση σε χαμηλότερο επίπεδο.»

Η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα, όμως, θα είναι «έτοιμη ανά πάσα στιγμή να βρει μια πλήρη λύση με τους εταίρους μας» προσθέτει, αναφέροντας ότι οι αντιπρόσωποι των τριών θεσμών πρέπει να επιστρέψουν στο τραπέζι διαπραγματεύσεων «με ξεκάθαρη και εύρωστη» πρόταση.

«Μας ζητούν να χτυπήσουμε με σαδισμό τους πιο χτυπημένους. Λες και δεν έχουν χτυπηθεί πέντε χρόνια τώρα. Λες και αν τους πλήξουμε με νέα μισανθρωπικά μέτρα η ελληνική οικονομία θα βγει από την κρίση», τόνισε στο μεταξύ τη Δευτέρα σε ομιλία του στο Ηράκλειο Κρήτης, ο υπουργός Οικονομικών.

«Οι δανειστές απαιτούν να κόψουμε το ΕΚΑΣ, να φορολογήσουμε το ηλεκτρικό ρεύμα με 23% ώστε αυτά τα χρήματα να τα ρίχνουμε για χρόνια πολλά στη 'μαύρη τρύπα' του χρέους»,πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται πάντως ότι στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη του EuroWorking Group.
Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr