Bloomberg: Το ΔΝΤ θεωρεί πιθανώς απαραίτητη ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Πιθανώς απαραίτητη φέρεται να θεωρεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μια ελάφρυνση του ελληνικού δημόσιου χρέους, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, χωρίς να κατονομάζει τις πηγές του.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το ΔΝΤ φέρεται να επιμένει πως για την επίτευξη συμφωνίας απαιτούνται αξιόπιστα πρωτογενή πλεονάσματα μεσοπρόθεσμα, αλλά και μεταρρυθμίσεις που θα περιλαμβάνουν αλλαγές στο συνταξιοδοτικό σύστημα.

Οι εν λόγω πληροφορίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Ερωτηθείς σχετικά, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΔΝΤ Γουίιλιαμ Μάρεϊ τόνισε από την Ουάσιγκτον πως χρειάζεται να γίνει μια νέα μελέτη για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, προσθέτοντας πάντως πως υπάρχει ένα συμφωνημένο πλαίσιο με τους ευρωπαίους εταίρους που ορίζει τους στόχους για αναλογία χρέους προς το ΑΕΠ.

Ωστόσο, ο κ. Μάρεϊ αρνήθηκε να πει οτιδήποτε «συγκεκριμένο» για το αν χρειάζεται να αναθεωρηθούν οι στόχοι που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ το Ταμείο και το Eurogroup. «Χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση πριν πούμε οτιδήποτε», είπε.

Με βάση τη συμφωνία του ΔΝΤ με το Eurogroup τον Νοέμβριο του 2012, το ελληνικό χρέος πρέπει να μειωθεί σε 122% του ΑΕΠ έως το 2020 και «σημαντικά κάτω» από το 110% του ΑΕΠ έως το 2022.
Πηγή: skai.gr