Γιούνκερ: Ο Βαρουφάκης δεν βοηθά στις διαπραγματεύσεις

Δεν βοηθά στις διαπραγματεύσεις ο Γιάνης Βαρουφάκης, δήλωσε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων MNI ο πρόεδρος της Κομισιον, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Μάλιστα πρόσθεσε ότι εμπιστεύεται τον Αλέξη Τσίπρα ενώ χαρακτηρίζει το ΣΥΡΙΖΑ κόμμα που «δεν είναι νορμάλ».

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εκτίμησε ότι υπάρχει η πεποίθηση, η οποία ενισχύεται, πως η κήρυξη στάσης πληρωμών από μέρους της Ελλάδας μπορεί να αποφευχθεί.

«Η εντύπωσή μου, αφού συνομίλησα με σειρά συναδέλφων είναι, ότι αυξάνεται η αίσθηση πως μια χρεοκοπία θα αποφευχθεί», δήλωσε ο Γιούνκερ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο.

«Από την άλλη, όλοι όσοι μίλησα μαζί τους επιμένουν στην ανάμειξη (του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου). Δεν θα υπάρξει συμφωνία χωρίς τη συναίνεση του ΔΝΤ», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο ίδιος τάσσεται κατά του σεναρίου για μερική ρευστότητα τώρα σε αντάλλαγμα λήψης μερικών μέτρων για «να βγει το καλοκαίρι», λέγοντας ότι είναι χάσιμο χρόνου.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν σημείωσε ότι ο ΦΠΑ πρέπει να φέρνει επιπλέον έσοδα 1,8 δισεκατομμυρίων καθώς και ότι οι διαπραγματεύσεις για τα εργασιακά και τις συλλογικές συμβάσεις μπορούν να μεταφερθούν για το Φθινόπωρο.

Πρόσθεσε δε, ότι πρέπει να αυξηθούν τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις, να αλλάξει ο νόμος για τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις αλλά και να αποσαφηνιστούν οι ελληνικές προτάσεις για την κάλυψη του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Κλείνοντας, έστειλε μήνυμα στον ελληνικό λαό να κάνει κουράγιο και ξεκαθαρίζει ότι η Ελλάδα δεν είναι μία χώρα που μπορεί να ταπεινωθεί.


Πηγή: skai.gr