Σόιμπλε: Μεταρρυθμίσεις για εκταμίευση - Δεν υπάρχουν εναλλακτικές

«Δεν υπάρχει καμία ανάγκη να εξετάσουμε την εκταμίευση περαιτέρω βοήθειας στην Ελλάδα, καθώς η Αθήνα έχει ήδη υποσχεθεί μεταρρυθμίσεις και πρέπει να αντιμετωπίσει μόνη της το πρόβλημα», τονίζει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk.

Ο κ. Σόιμπλε επιμένει στη σκληρή γραμμή που έχει χαράξει, παρατηρώντας ότι «η Ελλάδα δεσμεύτηκε να ολοκληρώσει το πρόγραμμα με τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, συνεπώς δεν υπάρχει λόγος να γίνεται συζήτηση για εναλλακτικές λύσεις.»

Σύμφωνα με το Reuters, o γερμανός ΥΠΟΙΚ απέφυγε δε να απαντήσει στην ερώτηση για το αν πιστεύει ότι η Ελλάδα είναι εγγύτερα στη διάσωση ή τη χρεοκοπία. Παρατήρησε, ωστόσο, ότι η χώρα «έχει πολλή δουλειά» μπροστά της.

Σημείωσε επίσης ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ομάδας των G7, που θα έχουν συνάντηση στη Δρέσδη την επόμενη εβδομάδα, δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα της Ελλάδας.

Εξάλλου, ο κ. Σόιμπλε επισημαίνει ότι η Γαλλία και η Ιταλία είναι στο σωστό δρόμο για να μειώσουν τον καθαρό νέο δανεισμό τους.

«Η Γαλλία μείωσε τον καθαρό νέο δανεισμό της σημαντικά. Η Γαλλία είναι στο σωστό δρόμο – το ίδιο και η Ιταλία» είπε στο Deutschlandfunk. «Ο μέσος καθαρός νέος δανεισμός στην Ευρωζώνη μειώθηκε στο ήμισυ τα τελευταία χρόνια, έτσι είμαστε σε καλό δρόμο στην Ευρώπη» πρόσθεσε.

Mήνυμα ότι η ελληνική πλευρά δεν πρόκειται να υποχωρήσει σε «παράλογες απαιτήσεις» στον ΦΠΑ τα εργασιακά ή το ασφαλιστικό, έστειλε το Σάββατο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της συνεδρίασης της ΚE του ΣΥΡΙΖΑ.

Τη θέση ότι αν υπάρξει συμφωνία θα πρέπει να είναι μία και ενιαία, διαφορετικά δεν θα είναι βιώσιμη, διατύπωσε κυβερνητική πηγή στο περιθώριο της συνεδρίασης της KE. 

Πηγή: skai.gr