Βαρουφάκης: Με αναδιάρθρωση χρέους μπορούμε χωρίς νέο δάνειο – Είμαι ελευθεριάζων Μαρξιστής

«Η Ελλάδα μπορεί και χωρίς νέο δάνειο υπό την προϋπόθεση να γίνει μια σημαντική αναδιάρθρωση του χρέους της» δηλώνει σε συνέντευξη του στην Εφημερίδα των Συντακτών ο Γιάνης Βαρουφάκης.

«Η Ευρωζώνη αν δεν αλλάξει θα πεθάνει» προσθέτει δε ο υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών. «Καμία χώρα δεν έπρεπε να εισέλθει σε ένα τόσο σαθρά δομημένο κοινό νόμισμα ιδίως μια χώρα βαθιά ελλειμματική όπως η Ελλάδα» προσθέτει.

Αναφερόμενος εξάλλου στα όσα έγιναν στο πρόσφατο Eurogroup στη Ρίγα της Λετονίας, υποστηρίζει ότι οι προσωπικοί χαρακτηρισμοί που ακούστηκαν και γράφτηκαν για τον ίδιο δεν ισχύουν και είναι απολύτως ψευδείς. Προσθέτει μάλιστα ότι του έκανε κακή εντύπωση που ο κ. Ντάισελμπλουμ δεν τους διέψευσε.

Σε ερώτηση για αυτό που ακούστηκε να λέει στους νεαρούς στα Εξάρχεια ότι «σε μια εβδομάδα θα τον έχουν πετάξει έξω από την κυβέρνηση», διευκρινίζει ότι αυτό που τούς είπε είναι πως «εγώ δεν είμαι πολιτικός, είμαι ξένο σώμα στην πολιτική».

Επαναλαμβάνει επίσης ότι δεν υποβαθμίστηκε με την ανάληψη συντονιστικού ρόλου στην πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ενώ απαντώντας στην Bild που τον χαρακτηρίζει «ελευθεριακό κομμουνιστή», επικαλείται άρθρο του στην Guardian όπου αυτοπροσδιορίζεται ως «ελευθεριάζων Μαρξιστής.»
Πηγή: skai.gr