Κλείσιμο

Σειρά εισπρακτικών μέτρων άμεσης απόδοσης εξετάζει η κυβέρνηση

Νέα μέτρα άμεσης απόδοσης εξετάζει η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να ολοκληρωθεί η ενδιάμεση συμφωνία με τους εταίρους-πιστωτές.

Το πολυνομοσχέδιο θα περιλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, ειδικό φόρο διαμονής σε ξενοδοχεία 3, 4 και 5 αστέρων, με συντελεστή από 3 έως 5%, για τα νησιά όπου ισχύει ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ θα περιλαμβάνει διάταξη του πολυνομοσχεδίου σύμφωνα με πληροφορίες.

Παράλληλα, θα προβλέπεται η υποχρεωτική χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας για συναλλαγές άνω των 70 ευρώ, σε νησιά με περισσότερους από 3 χιλιάδες κάτοικους, ενώ ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης αυξάνεται κατά 3% στο 13%.

«Γκρίζα ζώνη» παραμένει η έκτακτη εισφορά, αν και ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης την Τρίτη δήλωσε άγνοια για το θέμα.

Στα υπό εξέταση μέτρα βρίσκεται και η αύξηση του φόρου πολυτελούς διαβίωσης από το 10% στο 13% για αυτοκίνητα άνω των 1.920 κυβικών, πισίνες και αεροσκάφη.

Τα μέτρα πρόκειται να παρουσιάσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο υπουργικό συμβούλιο της Πέμπτης και θα περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες.

Πάντως, η παρουσίαση του πολυνομοσχεδίου στους δανειστές στους δανειστές θα καθυστερήσει τελικά, καθώς όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές, «δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την κατάθεση του στη Βουλή».
Πηγή: skai.gr