Ντάισελμπλουμ: Χωρίς σταθερή συμφωνία δεν υπάρχει πρόσβαση στα «γκισέ» της ΕΚΤ

Μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση πως η Αθήνα δεν θα έχει «εύκολη πρόσβαση» στα «γκισέ» της ΕΚΤ εάν δεν υπάρξει «σταθερή συμφωνία με το Eurogroup» έστειλε ο πρόεδρος της ευρω-ομάδας, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Η ελληνική κυβέρνηση έπαιξε το στοίχημα πως αν διαπραγματευθεί με εμάς, η ΕΚΤ θα ανοίξει τα γκισέ των ταμείων, θα χαλαρώσει τους κανόνες», όμως «δεν θα υπάρξει εύκολη πρόσβαση στα γκισέ της ΕΚΤ μέχρι να υπάρξει μια σταθερή συμφωνία με το Eurogroup», τόνισε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Eurogroup σε τηλεοπτική συνέντευξή του στο ολλανδικό δίκτυο RTL Nieuws.

Σημείωσε επίσης πως η πρόσφατη αναδιοργάνωση της διαπραγματευτικής ομάδας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα δεν θα άρει από μόνη της το αδιέξοδο ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της.

Παράλληλα, ο κ. Ντάισελμπλουμ εξέφρασε εκ νέου την ελπίδα πως θα υπάρξει σύντομα συμφωνία μεταξύ των εταίρων και της ελληνικής κυβέρνησης. Ο κ. Τσίπρας έχει σημειώσει πως επιδιώκει την ολοκλήρωση της ενδιάμεσης συμφωνίας, που θα επιτρέψει την εκταμίευση χρημάτων στήριξης, έως τις 9 Μαΐου.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ τόνισε επίσης πως η αβεβαιότητα που επικρατεί δεν είναι καλή ούτε για την Ελλάδα, ούτε για την ευρωζώνη.

Σχετικά με το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος για τη συμφωνία με τους εταίρους, είπε πως επαφίεται στην Αθήνα αν θα καταφύγει στη λαϊκή ετυμηγορία.

Τέλος, ο ολλανδός υπουργός Οικονομικών επιβεβαίωσε πως θα ήθελε να υπηρετήσει και νέα θητεία στην προεδρία του Eurogroup, στον απόηχο της απόφασης της Ισπανίας να διεκδικήσει την προεδρία του σώματος.
Πηγή: skai.gr