Βαρουφάκης: Δεν έχουν μπέσα οι δανειστές

Για έλλειψη μπέσας κατηγόρησε σήμερα, Τρίτη τους δανειστές ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ερωτηθείς σχετικά για τα όσα είπε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ότι «δεν ζητήσαμε λεφτά μαζί με τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου».

«Δεν υπήρξε καμία αστοχία, δεν υπήρξε διαφορά πολιτικής», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης. «Εμείς μείναμε με την αίσθηση ότι είχαμε μια συμφωνία. Όταν δίνεις χέρια, και λες ότι αυτό σημαίνει το "α" και όχι το "β" τα δίνεις... Από την άλλη πλευρά δυστυχώς δεν επεδείχθη η ίδια προσήλωση στη μπέσα»» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Αν είχαμε τη δυνατότητα να βλέπουμε στο μέλλον θα πορευόμαστε διαφορετικά» συμπλήρωσε. 

Ερωτηθείς δε για το αν θα συνεχίσει να μετέχει στις διαπραγματεύσεις απάντησε διερωτώμενος: «Ο υπουργός Οικονομικών ο οποίος είναι υπεύθυνος για την πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης;».

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι «στην Ευρώπη οφείλουμε να προσπαθήσουμε όλοι περισσότερο, ώστε να αποκατασταθεί μια διαδικασία εμπιστοσύνης».

Τέλος, διέψευσε κατηγορηματικά δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο ήρθε σε αντιπαράθεση με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη. «Με τον κ. Σταθάκη είμαστε όλοι "άκηδες", είμαστε όλοι Κρητικοί» δήλωσε χαριτολογώντας.
Πηγή: skai.gr