Ντάισελμπλουμ: Όλο και πιο απαισιόδοξο για τη διάσωση της Ελλάδας το Eurogroup

Tο Eurogroup γίνεται όλο και πιο απαισιόδοξο για τη διάσωση της Ελλάδας δήλωσε την Κυριακή ο επικεφαλής της Ευρωομάδας Γερούν Ντάισελμπλουμ σε συνέντευξή του στην ολλανδική εφημερίδα de Volkskrant.

«Η αμφιβολία για το εάν η Ελλάδα μπορεί, και θέλει, να σωθεί εντείνεται μέρα με τη μέρα» ανέφερε χαρακτηριστικά στον ιστότοπο της εφημερίδας στον απόηχο της επικοινωνίας του με τον έλληνα πρωθυπουργό την Κυριακή.

Ερωτηθείς δε, για το ενδεχόμενο ενός τρίτου μεγάλου προγράμματος βοήθειας για την Ελλάδα, ο Ολλανδός ΥΠΟΙΚ πως στην παρούσα φάση δεν βλέπει τέτοιο ενδεχόμενο.

«Την επομένη της εκρηκτικής συνάντησης των υπουργών Οικονομικών στη Ρίγα της Λετονίας που κατασπάραξαν χωρίς αναισθητικό το Γιάνη Βαρουφάκη, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ επικοινώνησε με τον Αλέξη Τσίπρα» σχολιάζει η de Volkskrant.

«Σε παλαιότερο κρίσιμο στάδιο έχω πράξει το ίδιο. Η διαπραγματευτική διαδικασία πρέπει πραγματικά να μπει σε τροχιά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ντάισελμπλουμ.

«Το μήνυμα της Ρίγα που ήταν σκληρό, αλλά αποφασιστικό, έχει εισακουσθεί» εκτίμησε στο μεταξύ ο Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί, σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εκπομπή τριών ΜΜΕ (RTL, Φιγκαρό, LCI).



Πηγή: skai.gr