Ο κ. Βαρουφάκης βρίσκεται στην αμερικανική πρωτεύουσα ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης στην εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας και πρόκειται αύριο Παρασκευή να συναντηθεί και με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου και τον ομόλογό του της Ιταλίας, Πιέρ Κάρλο Παντοάν.
Η συνάντηση ήρθε λίγη ώρα αφότου η κ. Λαγκάρντ απηύθυνε σαφή προειδοποίηση προς την Αθήνα να μην εξετάσει καθυστέρηση πληρωμών στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μετά το δημοσίευμα των FT για ανεπίσημη προσέγγιση του ΥΠΟΙΚ προς το Ταμείο για μετάθεση καταβολής της δόσης του Μαΐου.
Μπορεί το επίμαχο δημοσίευμα χαρακτηρίστηκε ως ψευδέστατο από τον υπουργό Οικονομικών, ωστόσο οι δηλώσεις της επικεφαλής της ΔΝΤ φάνηκε να το επιβεβαιώνουν.
Ειδικότερα, ερωτηθείσα από δημοσιογράφο των FT σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγκτον, η Λαγκάρντ τόνισε ότι «το ΔΝΤ δεν έχει εγκρίνει καθυστερήσεις πληρωμών εδώ και 30 χρόνια σε αναπτυγμένες χώρες, παρά μόνον σε ορισμένες αναπτυσσόμενες, χωρίς παραγωγικά αποτελέσματα. Καθυστερήσεις πληρωμών δεν θα ήταν κατάλληλες για την σημερινή κατάσταση». «Ποτέ μια ανεπτυγμένη χώρα δεν ζήτησε καθυστερήσεις πληρωμών. Εγώ δεν θα συνιστούσα καθυστέρηση στην ελληνική πληρωμή... Ευελπιστώ να μη τη ζητήσει η Ελλάδα» πρόσθεσε δε.
Πηγή: skai.gr
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.