Μάρδας: Πάμε για συμφωνία με τους δανειστές την Τρίτη ή την Τετάρτη

Πάμε για συμφωνία με τους δανειστές, πιθανότατα αύριο η μεθαύριο ακόμα και με τηλεδιάσκεψη, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, μια ημέρα αφότου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τηλεδιάσκεψης του Euro-working Group μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα.

Σημείωσε ότι οι θεσμοί έχουν καταλάβει τις θέσεις της κυβέρνησης για εργασιακά και ασφαλιστικό και δεν αποτελούν σημείο τριβής.

Για τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας μέχρι τις 8 Απριλίου παρέπεμψε στην τρέχουσα διαπραγμάτευση. «Όπως ξέρετε τρέχει μια διαπραγμάτευση αυτές τις ώρες, δεν μιλάμε για μέρες. Ας δούμε τα αποτελέσματα από το Euro-working Group και από εκεί και πέρα θα μπορούμε να συζητήσουμε για οτιδήποτε άλλο θέλετε σχετικά με τα ταμειακά διαθέσιμα» σημείωσε.

Τόνισε πάντως ότι προτεραιότητα είναι η καταβολή μισθών και συντάξεων.

Αναφορικά με τον ΕΝΦΙΑ, ανέφερε ότι η αντικατάστασή του θα γίνει λίγο αργότερα.

Εν τω μεταξύ, διχογνωμία φαίνεται πως προέκυψε μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου και του υπουργείου Οικονομικών αναφορικά με τον ΕΝΦΙΑ, αφότου αξιωματούχοι του ΥΠΟΙΚ άφησαν χθες Δευτέρα ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην αλλάξει φέτος ο φόρος επί των ακινήτων.

Πρώτη προτεραιότητα είναι η αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ με το Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας διαμήνυσε, απαντώντας, το Μέγαρο Μαξίμου.
Πηγή: skai.gr