Δρίτσας: Σαφής η πολιτική της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ (upd)

Aποστάσεις από τη δήλωση που φέρεται να έχει κάνει από την Κίνα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης για «πώληση του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΠ εντός των επόμενων εβδομάδων» κράτησε ο Θεόδωρος Δρίτσας. 

«Η κυβερνητική θέση που έχει εξαγγελθεί στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης αναφορικά με το θέμα της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ ήταν σαφής» επισήμανε στο ΑΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Θεόδωρος Δρίτσας είχε προαναγγείλει τον τερματισμό της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ στις 27 Ιανουαρίου.

«Ό,τι δημοσιεύματα υπάρχουν σήμερα αναφορικά με αυτό το θέμα θα αποσαφηνιστούν αξιόπιστα και έγκαιρα μόνο μετά την επιστροφή της ελληνικής αντιπροσωπείας από την Κίνα» δήλωσε ακόμη σήμερα Σάββατο ο κ. Δρίτσας.

«Τα δημοσιεύματα αυτά δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν μεταβολή της θέσης της κυβέρνησης αναφορικά με το θέμα του λιμανιού του ΟΛΠ» πρόσθεσε. 

«Ο δημόσιος χαρακτήρας του λιμανιού παραμένει, η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ σταματάει εδώ», είχε αναφέρει στα τέλη Ιανουαρίου ο αναπληρωτής υπουργός, εξηγώντας ότι η καινούρια επιτροπή αποκρατικοποιήσεων με τη νέα της μορφή, θα αναστείλει τη διαδικασία πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου του λιμένα.

Πάντως, κύκλοι του Μαξίμου παραπέμπουν για τις ιδιωτικοποιήσεις σε ένα μεικτό σχήμα ιδιωτών – δημόσιας συμμετοχής.

Στο μεταξύ, συνεδριάζει τη Δευτέρα η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΥΛΕ), προκειμένου να συζητηθεί το θέμα του ΟΛΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Ομοσπονδία θα επιδιώξει συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας, προκειμένου να διερευνήσει τι προτίθεται να πράξει η κυβέρνηση σχετικά με το θέμα του ΟΛΠ.

Συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας, μιλώντας στο ΑΜΠΕ παρέπεμψαν σε παλαιότερες ανακοινώσεις, στις οποίες έκαναν λόγο για συνέχιση του αγώνα τους «αν αθετηθούν κυβερνητικές δεσμεύσεις».
Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr