Καμία συζήτηση για τρίτο πακέτο για την Ελλάδα, αποσαφηνίζει η Κομισιόν

Καμία συζήτηση δεν έχει γίνει έως τώρα για τυχόν τρίτο πρόγραμμα στήριξης για την Ελλάδα, όπως αποσαφήνισαν σήμερα Τρίτη εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, διαψεύδοντας τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Ισπανίας Λούις ντε Γκίντος, ο οποίος ανέφερε πως έχουν ήδη αρχίσει οι συζητήσεις για τρίτο πακέτο, ύψους 30 έως 50 δισεκατομμυρίων ευρώ.

«Οιαδήποτε συζήτηση για λεπτομέρειες ή ποσά [που σχετίζονται] με μια νέα συμφωνία [με την Ελλάδα] είναι πρόωρη», τόνισε η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ανίκα Μπράιντχαρτ.

Τόνισε πως η προσοχή της Επιτροπής βρίσκεται στη συγκεκριμενοποίηση των μεταρρυθμίσεων που έχει προτείνει η Αθήνα, στην υλοποίηση των όσων συμφωνήθηκαν στο Eurogroup και στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο αποστολής τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες, η κ. Μπράιντχαρτ σημείωσε πως η Κομισιόν είναι έτοιμη να στείλει «περισσότερους ειδικούς» στην Ελλάδα αν της ζητηθεί, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Προσέθεσε πως η Κομισιόν βρίσκεται σε «στενή επαφή» με τις ελληνικές Αρχές, μέσω διάφορων καναλιών επικοινωνίας.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος δήλωσε πως «πρώτη προτεραιότητα» είναι η «γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης».

«Οποιαδήποτε περαιτέρω διευθέτηση θα αποφασιστεί στην πορεία», συμπλήρωσε.


Πηγή: skai.gr