Σταθάκης: Η συμφωνία με τους πιστωτές δημιουργεί ασφαλές πεδίο σταθερότητας

«Η συμφωνία με τους πιστωτές δημιουργεί ασφαλές πεδίο σταθερότητας. Σε δύο μήνες δεν θα υπάρχει υστέρηση εσόδων και το δημοσιονομικό κενό θα καλυφθεί με ομαλό τρόπο καθώς η συμφωνία με τους πιστωτές δημιουργεί ασφαλές πεδίο σταθερότητα» δήλωσε μέσω του Twitter o Γιώργος Σταθάκης, υπογραμμίζοντας ότι το ύψος του δημοσιονομικού κενού δεν φτάνει το ύψος των 5 με 7 δισ. ευρώ και ότι είναι απόλυτα ελέγξιμο.

Ανέφερε επίσης, ότι το ύψος του δημοσιονομικού κενού δεν φτάνει το ύψος των 5 με 7 δισ. ευρώ και ότι είναι απόλυτα ελέγξιμο.

Νωρίτερα, δημοσιεύματα - επικαλούμενα κορυφαία πηγή του υπουργείου Οικονομίας μετά τη συντονιστική σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου υπό τον κύριο Δραγασάκη - ανέφεραν ότι το δημοσιονομικό κενό έχει εκτοξευτεί στα 5 με 7 δισ. ευρώ αντί των 2,5 δισ. ευρώ που προβλεπόταν πριν τις εκλογές.

Στο μεταξύ, τέσσερα είναι τα βασικά κριτήρια προστασίας της πρώτης κατοικίας που προβλέπει το νομοσχέδιο που σύντομα θα καταθέσει στη βουλή ο υπουργός Οικονομίας. Η αντικειμενική άξια της πρώτης κατοικίας δεν πρέπει να ξεπερνά τις 300.000 ευρώ, το σύνολο της ακίνητης περιουσίας τις 500.000 ευρώ, το ετήσιο εισόδημα τα 50.000 ευρω και οι καταθέσεις τις 30.000 ευρώ.
Πηγή: skai.gr