Στον «πάγο» παραμένει το πρόγραμμα στήριξης της Κύπρου, μετά τις αδιέξοδες συνομιλίες μεταξύ της τρόικα και των κυπριακών Αρχών.

Όπως αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ, η απόφαση της Λευκωσίας να παρατείνει την αναστολή του πλαισίου για τους πλειστηριασμούς κατέστησε αδύνατη την επίτευξη κάποιας συμφωνίας.

Η τριμερής σημειώνει πως η εφαρμογή της νομοθεσίας για τους πλειστηριασμούς και η υιοθέτηση μιας «σύγχρονης πτωχευτικής νομοθεσίας» αποτελούν «δεσμεύσεις-κλειδιά» στο πλαίσιο του συμφωνημένου προγράμματος.

Η τρόικα τέλος σημειώνει πως προβλέπει σε «έγκαιρη ολοκλήρωση» της τρέχουσας αξιολόγησης «μόλις οι προϋποθέσεις για μια θετική ολοκλήρωση» έχουν υλοποιηθεί.
Πηγή: skai.gr
0 0 Bookmark

Απόρρητο