Κλείσιμο

Συμμαχία της Alpha με την ισπανική Aktua για τα «κόκκινα» δάνεια

Σε σύμπραξη με την εξειδικευμένη ισπανική εταιρεία Aktua Soluciones Financieras για τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων της προχωρά η Alpha Bank.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ελληνικής τράπεζας, οι δυο πλευρές υπέγραψαν συμφωνία που προβλέπει την ίδρυση της κοινοπραξίας Aktua Hellas, η οποία και θα αναλάβει τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων της Alpha.

Στην ανακοίνωση τονίζεται πως στο έργο της Aktua Hellas θα δίνεται «έμφαση στην προώθηση φιλικών διακανονισμών και στην εξεύρεση συναινετικών λύσεων» με τους δανειολήπτες.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου, τα μη ενήμερα δάνεια της Alpha ισοδυναμούσαν με το 33,6% του συνολικού χαρτοφυλακίου της.

Η ελληνική πλευρά θα ελέγχει το 55% της κοινοπραξίας, ενώ η ισπανική θα κατέχει το υπόλοιπο 45%.

Για έναν «σημαντικό βήμα στην πορεία ανακάμψεως του χρηματοπιστωτικού συστήματος και εν γένει της ελληνικής οικονομίας» έκανε λόγο, αναφερόμενος στη σύμπραξη, ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank, Δημήτρης Μαντζούνης.

Την πεποίθηση του πως «αυτή η μακροπρόθεσμη συνεργασία θα δημιουργήσει νέα πρότυπα στον τομέα της παροχής υπηρεσιών παρακολουθήσεως και διαχειρίσεως δανείων στην Ελλάδα» εξέφρασε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Aktua Soluciones Financieras, Ενρίκε Ντανκούσα Τρεβίνιο.

Η Aktua Soluciones Financieras, που ιδρύθηκε το 2008 από τον ισπανικό τραπεζικό κολοσσό Santander, ειδικεύεται στη διαχείριση δανείων, ακινήτων και περιουσιακών στοιχείων. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το χαρτοφυλάκιό της διαθέτει στοιχεία συνολικής αξίας 14,2 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Πηγή: skai.gr