Τσίπρας: Ιδιωτικοποιήσεις τέλος - Κατάργηση all inclusive – Νέα κρατική «Ολυμπιακή»

Την επανεξέταση όλων των συμβάσεων παραχώρησης γης για την ανοικοδόμηση τουριστικών συγκροτημάτων, εξήγγειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζοντας τις προγραμματικές θέσεις του κόμματος στον τομέα του τουρισμού σε ομιλία του στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Όπως τόνισε, θα υπάρξει άρση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων ενώ παράλληλα στράφηκε κατά του μοντέλου all inclusive που εφαρμόζεται στα ξενοδοχεία, χαρακτηρίζοντάς το, ως «μνημονιακό μοντέλο του τουρισμού που προωθούν τα μεγάλα τουριστικά συγκροτήματα.»

Ο Αλέξης Τσίπρας υποσχέθηκε ακόμα τη δημιουργία αναπτυξιακής τράπεζας υπό δημόσιο έλεγχο, τη σύσταση εθνικού αερομεταφορέα καθώς και τη δημιουργία Τουριστικού Επιμελητηρίου.

«Έχουμε κάθε λόγο να ευχόμαστε ευτυχές το νέο έτος, γιατί το νέο έτος θα φέρει τη λαϊκή κυριαρχία και μία ισχυρή εντολή για διαπραγμάτευση» δήλωσε νωρίτερα για την επίσπευση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι «ο λαός θα δώσει στον ΣΥΡΙΖΑ μια μεγάλη, αδιαμφισβήτητη πλειοψηφία».


Πηγή: skai.gr - Νίκος Φιλιππίδης