Στουρνάρας στην «Κ»: Συμβιβασμός Αθήνας – τρόικας με βάση την κοινή λογική

Μήνυμα προς την κυβέρνηση, αλλά και προς τους πιστωτές να αποφύγουν παράταση του προγράμματος, στην βάση ενός ρεαλιστικού συμβιβασμού απευθύνει με συνέντευξή του στη Καθημερινή της Κυριακής, ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

"Είναι προς το συμφέρον τόσο της ελληνικής πλευράς όσο και της τρόικας να υπάρξει συμβιβασμός αμέσως με βάση τα υπαρκτά δεδομένα και την κοινή λογική" υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ζητεί από την Ευρωζώνη την δέσμευση για περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους και υποστηρίζει ότι δεν χρειάζονται οριζόντια δημοσιονομικά μέτρα, αλλά κατάργηση υπό προϋποθέσεις κάποιων ειδικών φορολογικών καθεστώτων.

Περισσότερα στην Καθημερινή της Κυριακής

Την ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμόσει το πρόγραμμά του, να είναι έτοιμος για κάθε ενδεχόμενο, και ο λαός να είναι πλήρως πληροφορημένος για τις επιπτώσεις, επισήμανε στο μεταξύ στον ΣΚΑΪ ο οικονομολόγος Κώστας Λαπαβίτσας, συμπληρώνοντας ότι θα πρέπει να υπάρχουν εναλλακτικά σχέδια εκ μέρους της Κουμουνδούρου.

Σχολιάζοντας τις συναντήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στο Λονδίνο από την πλευρά της, η οικονομολόγος Μιράντα Ξαφά ανέφερε ότι «πήγανε στο Λονδίνο με ρομαντικές θεωρίες να πείσουν τους ‘λύκους της Ουόλ Στριτ’ δεν τους έπεισαν, και δεν μπορούν να τους πείσουν, το πρόγραμμα δεν εχει αρχή και τέλος. Είναι εξωπραγματικό πρόγραμμα, μη εφαρμόσιμο βλέπουν ότι δεν υπάρχει σχέδιο Β’».
Πηγή: skai.gr