Αναταραχή μετά τη συνάντηση ξένων επενδυτών - στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στο Σίτι

Η απόσταση Λονδίνου – Παρισιού δεν ξεπερνά τα 400 χιλιόμετρα, και ενόσω στα γραφεία του ΟΟΣΑ στη γαλλική πρωτεύουσα διεξάγονταν οι σκληρές διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας, στο Σίτι του Λονδίνου, οι Γ. Σταθάκης και Γ. Μηλιός συναντούσαν στελέχη των αγορών. Η απόσταση ΣΥΡΙΖΑ – επενδυτών φαντάζει πάντως, μεγαλύτερη, με στέλεχος του Capital Group να φέρεται να ισχυρίζεται σε email του ότι οι εκπρόσωποι των funds στις συζητήσεις που είχαν αντιλήφθηκαν “πως πρέπει να πουλήσουν τα πάντα στην Ελλάδα” και ότι το οικονομικό πρόγραμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι “χειρότερο και από εκείνο των κομμουνιστών”.

Από την πλευρά της, η Bank of America Merill Lynch υποστηρίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαθέτει εναλλακτικό σχέδιο (Σχέδιο Β) για την Ελλάδα, γεγονός που πρέπει να προκαλεί ανησυχίες όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά στην Ευρωζώνη συνολικά.

Αντιδρώντας έντονα πάντως στο email του στελέχους του Capital ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για προβοκάτσια και στημένο δημοσίευμα, επισημαίνοντας ότι όχι μόνο το εν λόγω στέλεχος δεν μετέσχε στην επίμαχη συνάντηση, αλλά και ότι σε αυτή δεν είχε καν προσκληθεί το συγκεκριμένο επενδυτικό κεφάλαιο.

Από την πλευρά τους, οι αναλυτές της Bank of America Merill Lynch αναφέρουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διαμηνύει πως δεν θα κάνει πρόσθετες μεταρρυθμίσεις, ζητεί διαγραφή μέρους του ελληνικού χρέους και από την ΕΚΤ να κάνει rollover (μετακύληση των ελληνικών ομολόγων που βρίσκονται στα επενδυτικά χαρτοφυλάκια των εθνικών κεντρικών τραπεζών στον ισολογισμό της Κεντρικής Τράπεζας) και να αγοράσει περισσότερα.

"Οι επισημάνσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφείς και ανησυχητικές τόσο για την Ελλάδα, όσο και για το σύνολο της Ευρωζώνης", προειδοποιούν οι αναλυτές της Bank of America Merill Lynch, κάνοντας λόγο για αυξημένη αστάθεια στην ελληνική αγορά τους προσεχείς μήνες, στη σκιά του πολιτικού ρίσκου.

Σύμφωνα με την επενδυτική τράπεζα, ο Γ. Σταθάκης εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τελικά θα κατορθώσει να διασφαλίσει αυτοδυναμία στις προσεχείς εκλογές, αν και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο συνεργασίας της Κουμουνδούρου με το ΠΑΣΟΚ ή Το Ποτάμι.

"Απίθανα πράγματα λέει στους επενδυτές στο Λονδίνο ο ΣΥΡΙΖΑ" δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη.
Πηγή: skai.gr