Στο φορολογητέο εισόδημα προστίθεται πλήθος παροχών από εργοδότες

Στο φορολογητέο εισόδημα των φορολογούμενων θα προστίθενται οι λογαριασμοί των κινητών τηλεφώνων που τους χορηγεί η επιχείρηση που εργάζονται για πόσο πάνω από 300 ευρώ ετησίως.

Σύμφωνα με εγκύκλιο της γενικής γραμματέως Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου, στο φορολογητέο εισόδημα θα προστίθενται ακόμα οι δωροεπιταγές που διαθέτουν στους εργαζόμενους τους ορισμένες επιχειρήσεις, οι εταιρικές πιστωτικές κάρτες, καθώς και κάθε κάλυψη πληρωμών από τους εργοδότες.

Μεταξύ άλλων, εντάσσονται στο φορολογητέο εισόδημα οι πληρωμές που γίνονται προς φροντιστήρια, ιδιωτικά σχολεία, βρεφονηπιακούς σταθμούς, κατασκηνώσεις ή ακομα η κάλυψη σεμιναρίων εκπαίδευσης , επιμόρφωσης, η κάλυψη συνδρομών σε επιμελητήρια και περιοδικά καθώς και οι δαπάνες ιατρικής φροντίδας.

Παράλληλα, φορολογητέο εισόδημα θα θεωρείται στο εξής το φθηνό ρεύμα που απολαμβάνουν τα νυν και πρώην στελέχη της ΔΕΗ και αντίστοιχες παροχές προς τους εργαζόμενους και συνταξιούχους των εταιρειών τηλεφωνίας, παροχής αεριού και συνδρομητικών υπηρεσιών, εφόσον απολαμβάνουν μειωμένο τιμολόγιο.

Για όλες τις κατηγόριες ισχύει το πλαφόν των 300 ευρω ετησίως.

Για να δείτε τη σχετική εγκύκλιο πατήστε ΕΔΩ.
Πηγή: Νίκος Φιλιππίδης