Τόλιος: Η Ελλάδα μπορεί να μην χρειάζεται δανεισμό - "Ναι" στη μονομερή διαγραφή χρέους

Με συγκεκριμένες προϋποθέσεις η Ελλάδα μπορεί να μη χρειάζεται δανεισμό τόνισε στον ΣΚΑΪ ο Γιάννης Τόλιος, μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, τασσόμενος υπέρ της μονομερούς διαγραφής του δημοσίου χρέους.

Όπως εξήγησε ο κ. Τόλιος, οι προϋποθέσεις για να μη χρειάζεται δανεισμό η Ελλάδα είναι μια μεγάλη διαγραφή του χρέους, το να κλείσουν μαύρες τρύπες στα δημόσια έσοδα, και η πάταξη φοροδιαφυγής με μέτρα όπως διαρκές πόθεν έσχες σε όλους τους έλληνες πολίτες.

«Πρέπει να διαγραφεί πάνω από 70% του δημοσίου χρέους για να γίνει βιώσιμο... χρειάζεται κούρεμα» τόνισε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. «Στην Ελλάδα τα τοκοχρεολύσια που πρέπει να δώσουμε είναι 31 δισ. ευρώ μόνο για το 2014» είπε. «Είναι κυριαρχικό δικαίωμα κάθε χώρας να αναδιαρθρώνει το χρέους, υπογράμμισε, τασσόμενος υπέρ της μονομερούς διαγραφής.

«Ακόμη και αν διαγραφεί το χρέος είναι θέμα χρόνου η εκ νέου διόγκωση του με την ίδια πεπατημένη, χρειάζεται αλλαγή πολιτικής με παραγωγική ανασυγκρότηση» πρόσθεσε ο κ. Τόλιος.

Τάχθηκε δε, κατά του «αποκεφαλισμού του κόσμου» στον δημόσιο τομέα, έστω και αν έχουν μπει με πλαστά δικαιολογητικά, ενώ ανέφερε ότι «οι πλούσιοι θα απολογηθούν».
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ