Εύσημα Κομισιόν στην Ελλάδα για τη δημοσιονομική προσαρμογή

Εύσημα στην Ελλάδα για τη δημοσιονομική προσαρμογή που έχει καταγράψει από το 2009 έως σήμερα αναγνωρίζει σε ειδική αναφορά στην επίσημη ιστοσελίδα της η γενική διεύθυνση Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Κομισιόν.

Μια ημέρα πριν την έναρξη των διαπραγματεύσεων στο Παρίσι, η Επιτροπή επισημαίνει ότι ενώ η Ελλάδα το 2009 εμφάνιζε ελλειμματικό πρωτογενές ισοζύγιο άνω του 10%, ενώ το 2013 έκλεισε με πλεόνασμα 0,8% του ΑΕΠ ξεπερνώντας τους στόχος του προγράμματος.

Σημειώνεται ότι ενόψει Παρισιού το μεσημέρι πραγματοποιείται σύσκεψη στο Μάξιμου με τον Αντώνη Σαμαρά, τον Ευάγγελο Βενιζέλου και το Γκίκα Χαρδούβελη, ενώ λίγες ώρες αργότερα θα συγκεντρωθούν παρουσία του πρωθυπουργού οι πέντε υπουργοί που θα μεταβούν στο Παρίσι για να οριστικοποιηθούν οι οριστικές ελληνικές θέσεις στην διαπραγμάτευση.

Την Τρίτη πρωί το οικονομικό επιτελείο αναχωρεί για τη γαλλική πρωτεύουσα, και το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα έχει μια πρώτη συνάντηση με εκπρόσωπους των δανειστών όπου στο επίκεντρο θα βρεθούν πέραν του πακέτου των φοροελαφρύνσεων ο φετινός προϋπολογισμός, το δημοσιονομικό κενό του 2015 αλλά και το χρηματοδοτικό κενό.


Πηγή: Νίκος Φιλιππίδης, Newsdesk ΣΚΑΪ