Χαρδούβελης: Συνεπείς με τα συμφωνηθέντα με την τρόικα οι αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ

Οι αποφάσεις για τον ΕΝΦΙΑ θα είναι συνεπείς με αυτά που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, προφανώς εννοώντας το σκέλος των εσόδων, ο οποίος αποχώρησε μαζί με την υπόλοιπη ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών από τη συνεδρίαση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Προσέθεσε ότι βασικό θέμα της συνάντησης είναι ο ΕΝΦΙΑ, ενώ παράλληλα επί τάπητος βρίσκονται το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, οι απολύσεις στο Δημόσιο και φορολογικά ζητήματα, καθώς εντείνεται η συζήτηση γύρω από τις φοροελαφρύνσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Αύριο Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη του Αντώνη Σαμαρά με τους υπουργούς που θα συμμετάσχουν στην ελληνική αποστολή που θα μεταβεί στο Παρίσι για τις επαφές με την τρόικα στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Οι διαβουλεύσεις είναι «πυρετώδεις» δήλωσε νωρίτερα στον ΣΚΑΪ η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη.

Προσέθεσε πως η κρίση στην Ευρώπη και την Ελλάδα, που είναι τμήμα της, δεν μπορεί να ξεπεραστεί δημιουργώντας νέα ελλείμματα.

Σημείωσε ότι ζητούμενα είναι οι μεταρρυθμίσεις και η αλλαγή νοοτροπιών, που αποδεικνύονται πιο δύσκολα από την ανάκαμψη.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ